sobota 8. listopadu 2014

Děsivé splynutí - Vidím to, co vrah (Jill Hathaway)

Hlavní hrdinka Vee Bellová se snaží přijít na záhadu sebevraždy (jak všichni tvrdí) spolužačky Sophie, která je ve stejném ročníku, jako její mladší sestra. Vee zná jednu základní informaci o které policie nemá ani zdání, Sophie nespáchala sebevraždu, ale byla zabita. A ona si tím je jistá, protože u toho byla, ale ne tak, jak si většina z nás představí. Byla v kůži vraha.

Vee má narkolepsii, ale během záchvatu nepadne do spánku, ale když omdlí objeví se v těle někoho jiného a pozoruje svět jeho očima. Což může přinést mnoho překvapení a ukázat různá tajemství.

Asi si říkáte, proč vše neřekla policii, nebo prostě komukoliv......, ale naposledy, když se o převtělování svěřila svému otci, tak ji poslal k psychiatričce, která ji řekla, že si vše vymýšlí a snaží se získat pozornost nesmyslnými příběhy po smrti své matky. Od té doby se to bála komukoliv říct. Bála se, že ji nikdo nebude věřit, bála se dalšího zklamání.....


Snažila se přijít na to, kdo něco takového mohl Sophii způsobit, několikrát se i úmyslně převtělila do někoho, aby všemu přišla na kloub....... Ale do toho všeho zmatku se smrtí Sophie, moc dobře nevycházela se svým nejlepším kamarádem, doma to také nebylo nejlepší, dozvěděla se na otce několik tajemství a k tomu všemu se jí do života zapletl kluk. Kluk o kterém nic nevěděla,....


Na konci knížky se čtenáři vše rozuzlí, kdo byl vrahem a jaká byla příčina jeho činů.

Knížka se četla velmi rychle, nebyla tam místa, která by se mi nechtěla číst a moc se mi líbilo, jak jsem mohla společně s hlavní hrdinkou přemýšlet, kdo by to mohl být a sama si vymýšlet různé alternativy.:)) 
Vyšel už druhý díl a docela se na něj těším, až si ho přečtu.:)))










1 komentář :