čtvrtek 1. ledna 2015

Bez nadějě (Colleen Hooverová)

 Sedmnáctiletá Sky do seznámení s Holderem necítila ještě k žádnému klukovi nějaké city či něco hlubšího, ale po seznámení s ním, jako kdyby se to všechno v ní změnilo, z některých pocitů měla obavy a nebyla si jistá jestli by měla být na blízku Holderovi. Protože jeho pověst nevypadala zrovna moc čistá, ale city jsou dost často silnější a člověk poslechne srdce místo rozumu.

Čím více je nablízku Holderovi, tím více se její život mění.Její minulost není, tak jednoduchá, jak se zpočátku zdá. Společně s objevováním nových citů se jí odkrývá její minulost, která byla už dávno pohřbená hluboko v její mysli. Je lepší zjistit pravdu, nebo věřit lžím? Řekla bych že v mnohých případech Sky o tom mnohokrát přemýšlela a došla k názoru, že by bylo jednodušší pravdu neznat, ale člověk si vždy nemůže vybírat jednodušší cestu  a když se jednou postaví své překážce v životě, tak další překážky už by neměly být tak hrozivé. Každá zdolaná překážka člověka posílí.

Nejprve jsem si myslela, že to bude knížka s romantickým dějem o holce a klukovi, o jejich sbližování, ale ne moc  komplikované, prostě takový klasický příběh trochu něčím okořeněný. Ale spletla jsem se, zprvu se vyprávění vyvíjí obyčejně, ale pomalu se začíná zamotávat, dělat různé vlnky, uzlíčky a čtenář zjišťuje, že příběh není takový, jak na začátku vypadal. Děj byl rozhodně zajímavý, jen v jedné části se mi zdálo, že v ní bylo až moc událostí, ale asi to bylo taky i tím, že jsem knížku četla skoro v kuse, takže to byla asi jedna z příčin. Knížka se mi líbila, měla v sobě romantiku, záhady, lži,minulost..........děj byl krásně napsaný a dobře se četl. Dostává ode mě rozhodně palec nahoru.;))

2 komentáře :