neděle 9. února 2014

Recept (č.2) na dvoubarevná kolečka :)

Recept  číslo 2 je tu! :))
Od kamarádky jsem dostala skvělý recept, tak jsem ho musela hned vyzkoušet.
Jedná se o dvoubarevné sušenky, který vám opravdu doporučuji vyzkoušet. Jak jsem je upekla, tak se brzy po nich zaprášilo.:D

Budete potřebovat:
300kg hladké mouky, 150kg cukru, 1 vajíčko,200g másla nebo hery( já si osobně myslím, že hera je lepší),2 lžíce kakaa, 2 lžičky sladké smetany a hladká mouka na vyválení těsta

Postup:
1.Hladkou mouku společně s cukrem prosejeme na vál.Ke směsi přidáme vejce a nakrájíme na malé kousky vychlazený tuk.Přísady promícháme a potom rukama vypracujeme hladké pevné těsto.
2. Těsto rozdělíme na poloniny.K jedné prosejeme kakao a přidáme sladkou smetanu.Opět rukama dobře prohněteme, aby těsto bylo kakaem rovnoměrně obarvené. Z obou kusů těsta vytvoříme bochánky, které každý zvlášť zabalíme do mikrotenové fólie a asi na hodinu uložíme do ledničky.
3.Trochu hladké mouky posypeme pracovní desku a  každý bochánek rozválíme na stejné dva obdélníkové pláty o tloušťce 2mm.Kakaový plát položíme na světlý, lehce je k sobě přitlačíme a oba dohromady potom směrem od širší strany obdélníku stočíme.
4.Vznikne váleček, který rozkrojíme na polovinu a znovu jej na hodinu uložíme do ledničky.
5.Troubu necháme předehřát na 180°C. Válečky po vyndání z lednice rozkrájíme na kolečka silná asi 5mm, která pokládáme na plech.Vložíme do trouby a pečeme po dobu 10-12min.
6.Upečená, ještě horká kolečka sejmeme z plechu a necháme úplně vychladnout. Poté si na nich můžete pochutnat.:)))


Moje sušenky nebyly zrovna úplná kolečka,ale i tak chutnaly dobře.:)))

2 komentáře :

  1. Vypadají nádherně! :) Asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, ty vždycky dělala teta. Moc děkuju za recept, šikne se.

    OdpovědětVymazat